Apa de fantana – cum o filtrezi corect
M-am mutat la casa. Pot sa beau apa de fantana? E dura? Cum aflu si ce fac dupa?
Caracteristicile apei pot fi masurate doar cu ajutorul unei analize de apa, dar poti urmari si semne care indica faptul ca sunt depasiri fata de nivelul standard: fii atent la culoare, miros, gust si depuneri pe instalatia sanitara. Acestea sunt indicii, dar nu te limita la ele pentru ca sunt si impuritati care nu dau aceste semne, cele mai cunoscute fiind nitriti, nitrati sau prezenta coloniilor de bacterii.
Bun, si ce fac?
Dupa cum am zis, primul pas ar fi analiza apei si interpretarea rezultatului de catre un specialist. Teknovara va ofera gratuit o analiza de apa pentru indicatori chimici si fizici**
Pe baza rezultatului vei primi o solutie pentru tratarea apei. Solutia in general include:
- Un filtru pentru sedimente – prima bariera pentru sedimente mari, astfel incat acestea sa nu ajunga pe filtrele ulterioare si sa scurteze viata acestora
- Un filtru pentru duritate – acesta iti va proteja instalatiile si electrocasnicele din casa, ce utilizeaza apa.
- O solutie pentru sterilizare – desi este cel mai putin intrebat, sterilizatorul poate avea un rol esential in sanatatea familiei. Trebuie luat in calcul ca apele de fantana/put pot fi infestate de la suprafata sau pe sub pamant prin migrarea apelor incarcate bacteriologic ( cea mai intalnita sursa: fosele neamenajate corect). In aceste cazuri putem sa ne trezim „peste noapte” cu incarcare bacteriologica in apa si, prin urmare, cu o apa ce poate provoca probleme de sanatate. Pentru evitarea acestor situatii, toata apa (inclusiv cea menajera) trebuie sterilizata cu UV sau variante de clor.
- O solutie pentru apa de baut – filtrele cu osmoza inversa sunt cele mai raspandite filtre pentru purificarea apei. Membrana de osmoza inversa indeparteaza 90-95% din sarurile din apa lasand o apa pura. Sistemele de filtrare au in componenta lor filtre pentru remineralizare care au rolul de a adauga mineralele necesare pentru dezvoltarea corpului uman precum calciu, sodiu, potasiu, magneziu intr-o proportie echilibrata. Exista si alte variante pentru filtrarea apei, dar ce trebuie sa stii este ca atunci cand ai instalata o statie de dedurizare este posibil ca nivelul de sodiu sa creasca peste limita admisa si de aceea este recomandat sa alegi un filtru cu osmoza inversa pentru a retine sodiul din apa.
Teknovara iti ofera acum o solutie premium completa la un pret promotional. Intra pe https://teknovara.com/apa-este-de-baut-nu-de-carat/ sa vezi oferta noastra, sau contacteaza-ne la office@teknovara.com, tel. 0233.246.988 si impreuna cu unul din specialistii nostri gaseste solutia cea mai buna pentru tine.
**(Gratuitatea se aplica atunci cand achitizionati produsele noastre)